Ultrazvučna špatula je uređaj za profesionalni piling lica i dubinsko čišćenje koji radi frekvenciji od na 25 do 27 kHz.

Posebna metalna pločica emitira ultrazvuk niskih frekvencija koji omogućava omekšavanje, uklanjanje mitesera i blagi piling. Također utječe na smanjenje hiperpigmentacije i poboljšava cjelokupni izgled kože.

Terapija pomoću ultrazvučne špatule koristi se za problematičnu kožu s aknama i ima velike prednosti u odnosu na konvencionalno duboko čišćenje jer ne oštećuje kožu te ne postoji mogućnost post – traumatske hiperpigmentacije.

Zbog izuzetnog utjecaja na čišćenje i piling uz redovitu uporabu ultrazvučno čišćenje smanjit će učestalost mitesera i akni.

Ultrazvučno čišćenje lica potiče obnavljanje oštećenih stanica te poboljšava cirkulaciju krvi i metabolizam. Tretmanom se istovremeno čiste pore i otklanja površinski sloj mrtvih stanica što rezultira čistom, glatkom i sjajnom kožom bez crvenila i iritacija.

Uređaj ima trostruku funkciju:
1. ČIŠĆENJE – piling
Uklanja mrtve stanice kože, mitesere i prištiće, zatvara pore, liječi i sprječava akne i pliće ožiljke, čisti kožu, regulira i smanjuje proizvodnju sebuma.
2. SONOFOREZA
Pospješuje unos hranjivih tvari pod kožu.
3. UČVRŠĆIVANJE / LIFT /
Podiže kožu, smanjuje bore, ubrzava stvaranje kolagena, stimulira stanice na prirodno obnavljanje.