U nasem salonu radimo dvije tehnike nadogradnje trepavica : klasicne I volumenske trepavice …
U narednom tekstu nudimo par odgovora na najcesca pitanja :

Sta je to ruski volume a sta klasicna nadgradnja trepavica ?

Kad na svaku našu prirodnu trepavicu nadograđujemo nekoliko pramenova za razliku od klasične nadogradnje gdje ide jedan na jedan (jedna vještačka na jednu prirodnu). U slučaju ruskog volumena  od 3 do 10 trepavica ide na jednu našu prirodnu. Generalna definicija nadogradnje je da su to vještačke trepavice gdje se vještačka dlaka (jedna ili više) nadograđuje na jednu našu prirodnu.

Šta su svilene trepavice i da li to uopće postoji?

To je samo naziv kakav su im dali proizvođači da bi nama zvučalo ljepše. U suštini efekat vještačkih trepavica jeste da su one tanke, kao prirodne i da su elastične. Sve su trepavice napravljene od sintetičke hiperalergenske dlake, a u sebi imaju silikon da bi bile mekše.

Koje su razlike u dužini vještačkih trepavica?

Na jedno oko stavljaju se različite dužine: od 5 mm do maksimalno 15 mm u zavisnosti od dijela oka. Sve dame koje žele prirodan izgled idu do najviše 11 – 12 mm dužine. Za intenzivniji izgled koriste se one dužine od 13 – 15 mm.

Koliko dugo traje tretman nadogradnje?

– Zavisi od količine trepavica, a to je obično od 2 do 2 i po sata. Korekcija traje sat do sat i po, u zavisnosti koliko trepavica nedostaje i koliko ih treba nadomjestiti.

Postoje li osobe koje ne bi smjele raditi nadogradnju trepavica?

Osobe koje nisu spremne adekvatno održavati trepavice ne bi ih trebale raditi. Osobe koje su previše alergične na sve; na polen, na dlaku, prašinu. To su samo ta dva slučaja